De inhoud van deze website is beschermt en geheel eigendom van Marcel Beudel Fotografie. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze website (tekst of foto\'s) er van af te halen of te gebruiken.
logo
logo

Een unieke nieuwe trend is het printen van uw mooiste foto op hout.

Afdrukken op hout is erg trendy en hip, en geeft een warme speciale uitvoering aan uw foto.foto op bamboo plaat

Haal met een foto op hout de natuur in huis.

Hout is een natuurproduct en leverbaar in een aantal soorten met elk hun eigen structuur en eigenschappen.
Iedere houtsoort heeft een andere nerf diepte of grofheid. Deze zie je terug in de foto, evenals oneffenheden en soms zelfs noesten.
Ook heeft de ene houtsoort een warmere tint dan de andere.

Door het printen op hout verliest de foto iets aan scherpte en kleur contrast.
Dat kan verholpen worden door het hout eerst te voorzien van een White-wash laag. Een laag wit waardoor het contrast en de kleuren meer opkomen.
De foto rechts is een afdruk van twee honden op een witte achtergrond afgedrukt op een plaat bamboe hout. Deze is zeer fijn van structuur en zonder noesten. De details komen dan ook beter over.

Hier onder ziet u een voorbeeld op vuren hout, (links) zonder White-wash en (rechts) met White-wash.
Duidelijk is te zien dat links meer houtnerf zichtbaar is en rechts de afdruk meer op een gewone foto lijkt. Daarom is white-wash dan ook een aanrader bij afdrukken van portretten.

houtprint-met-whitewash houtprint-zonder-whitewash

Ook is zichtbaar dat er een ruimte tussen de planken zit. Deze ruimte is zowel horizontaal of verticaal toe te passen. Bij vurenhout zie je de vlammen van de nerven en is het ook mogelijk dat er een noest in het hout zit. Natuurlijk wordt dit zo veel mogelijk voorkomen.

Bij gebruik van steigerhout krijgt je foto een ruige uitstraling door het gebruik van écht steigerhout. Het steigerhout is gebruikt, daarom is het hout niet strak en glad en door gebruik van steigerhout wordt de foto donkerder dan het origineel. Een foto op steigerhout kan buiten hangen als het onder een afdakje hangt.

Ook larikshout is geschikt voor buiten mits het afgeschermd hangt van de elementen, bijvoorbeeld onder een afdakje. Lariks hout heeft minder noesten dan vurenhout.

Hiernaast ziet u een afdruk op larikshout.foto-op-larikshout-gedrukt

Larikshout is donker-roodbruin van kleur, iets donkerder dan vurenhout. Dit heeft als gevolg dat de foto ook warmer op kleurt.

Als je niet van planken en naden houdt dan kan je de foto ook afdrukken op berken multiplex. Een plaat hout van op elkaar gelijmde dunne laagjes fineer.

Voor meer informatie over het afdrukken op hout neem dan contact met me op via de contact pagina op deze website.
info van deze pagina komt van fotoophout.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + zeven =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.